Sivut

maanantai 10. elokuuta 2015

Raunon linnaSain viikko sitten vision että Rauno tarvitsee oman linnan. Vessan seinien uusimisesta oli jäänyt sopiva pala lastulevyä ja eikun suunnittelemaan.


Alkuperäisessä hahmotelmassa olisin jättänyt häkin puoleisen sivun avonaiseksi ja tehnyt vaan kaiteen yläreunaan, mutta kun materiaalia oli tarpeeksi niin teimme sivuista identtiset. Ja onhan tuo nyt hienompi niin. 


Aloitimme leikkaamalla sivupalat pöytäsirkkelillä mittojen mukaan. Kaikki palat ovat 21 cm korkeita ja päätypalat on neliöitä. Kun saimme palat leikattua oli piirtämisen vuoro. Tein paperista sabluunan ovikaaria ja yläreunaa varten, koska enhän minä vapaalla kädellä saisi samanlaisia piirrettyä. Sitten vain mittailin osat paikalleen ja piirsin ääriviivat.


Seuraavana vuorossa olikin aukkojen leikkaaminen. Tässä käytimme porakonetta ja kuviosahaa. Porakoneella porasin kääntymiskohdat yläreunaa varten ja kuviosahalla leikattiin loput.


Viimeisenä muttei vähäisimpänä ruuvasimme osat yhteen. Käytimme 3x40 mm torx ruuveja jotta linna varmasti pysyisi pystyssä. Varuiksi porasimme alkureiät 2 mm poranterällä, ettei lastulevy lähde murtumaan. Eikä voi muuta sanoa että Rauno sai mielestäni aika komean linnan. Loppuviikosta olisi tarkoitus hakea Harmaata OsmoColor puuvahaa jolla viimeistelen vielä pinnan.


Mutta kärsimättömänä ihmisena oli pakko sisustaa Raunon häkki uudelleen jo samana iltana. Suunnitelmissa olisi myös linnan torni toiselle puolen häkkiä. Ja kyllähän tuo meidän myyrä näytti linnasta tykkäävän :31 kommentti: