Sivut

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Reikäsukat anopille

Tiedättekö sen tunteen kun olette kyläilemässä, kutimia ei ole mukana ja iskee inspiraatio? Mulle kävi näin joulun alla, mutta onneksi oltiin anoppilassa ja apu (lankakori) oli lähellä. Sain anopilta lainaan puikot ja violetin langan, josta neuloin sukat facebookista löytyneen kuvan perusteella.

Koko: 39
Lanka: 7 veljestä
Menekki: vajaa kerä
Puikot: 3mm

Aloitin luomalla 48 silmukkaa ja neuloin 15 kerrosta 1o, 1n joustinta. Tein mallisukista poiketen pari välikerrosta ennen reikäneulosta.
Malli oli helppo, ensin neulotaan kerros nurjaa, jonka jälkeen tulee reikäkerros, 2 oikein yhteen, 1 langankierto kierros ympäri. Reikäkerroksen jälkeen tein 5 kerrosta oikeaa. Näitä kerroksia sitten toistetaan kunnes varsi on halutun mittainen.
Nilkkaan neuloin vielä 10 kerrosta 1o, 1n joustinta, jotta sukka pysyy paremmin jalassa. Kokeilin näihin sukkiin tehdä joustimen jälkeen vielä 5 kerrosta oikeaa ennen kantapäätä. Sukasta tuli mielästäni paljon istuvampi.
Kantapäähän teen yleensä aina yhtä paljon kerroksia kun kahdella puikolla on silmukoita. Itselläni on ainakin niin korkea kantapää että sukka vaan valuu jos on liian lyhyt kantapää. Kaantapään kavennukset ja kiilakavennukset on neulottu ihan perinteiseen tyyliin.
Kärkeen tein vielä nauhakavennukset neuloen joka toisen kerroksen kaventamatta 4 kertaa.

Saaja oli tyytyväinen sukkiin ja sukista tuli juuri sopivan kokoiset :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti